Selecteer een pagina

De start als masseur

Bij mijn vorige blog heb ik veel reacties gekregen. Dank jullie wel. Klanten willen meer over mij weten en hoe mijn start als masseur is begonnen. Wat vind ik dat leuk! Dus hier mijn start.

Toen in Turkije mijn examen voor het Gymnasium had behaald, wilde ik niet verder studeren. Ik woonde in Karabuk, een Universiteitsstad, maar eigenlijk wilde ik meer van Turkije zien. De wereld stond voor me open. Ik besloot naar Antalya te vertrekken. Nog nooit geweest. Koffer mee en gaan. Klaar voor een nieuwe start.

Antalya

In Antalya aangekomen moest ik op zoek naar een huis en werk. Een paar weken in een hotel wonen kon ik betalen, maar dat moest niet te lang duren. Dus solliciteerde ik bij een 5 sterren hotel en daar zochten ze iemand voor de beveiliging. Dat betekende wel dat ik een diploma moest halen. Die werd voor me betaalt, dat scheelde én ik kon een appartement met meer jongens delen die bij het hotel werkte.

Diploma behaald en de start van een nieuwe baan. Een heel ander leven. Ik zag toeristen uit zoveel verschillende landen, moe uit de bus komen bij de start van hun vakantie. Iedere dag dat ze langer in het hotel waren zag je ze meer uitgerust werden. Dat was echt wat me opviel. Ook zag ik dat veel toeristen gebruik maakten van de Hamam en massages. Ik zag dat de medewerkers van de Wellness de gasten kwamen halen en dat ze super relaxed na 1,5 a 2 uur weer terug kwamen. In de (massage)olie 🙂

Als Security had ik weinig contact met de gasten. Even kort een praatje. Ik wilde meer contact en toch wel verder leren. De gasten hebben mij doen besluiten om te starten aan de masseur opleiding. Hoe relaxed ze uit de Wellness vandaan kwamen, de spanning die ik met de dag zag verdwijnen… ik wilde mensen ook gaan helpen. Daar begon het, niet wetende dat het jaren later nog écht mijn passie zou zijn.

Herfst

Na de herfst sluiten veel hotels in Turkije. Ik ben toen intern gegaan bij een opleidingscentrum in Ankara. Bij de start had ik 10 uur per dag school, 5 dagen in de week. Ik kreeg les van een professor die bij de hoge voetbalclubs in Turkije masseerde. Het was zwaar, soms moeilijk maar echt zo interessant. Mijn echte passie is daar gestart! Passie als masseur voor het helpen van de mensen. Want dat is wat ik doe. Helpen bij pijn, bij stress en even een moment voor de klant zelf. Me-time…

Hier gebeurt hetzelfde als in de hotels. Mensen komen voor een massage. Bij de start komen mensen gebogen binnen van de pijn in hun rug of van de stress. Meestal vertrekken de mensen met minder pijn en minder stress. En de minder pijn en minder stress geeft mij super meer voldoening. Daarbij had ik in hotel maximaal 2 weken contact met een gast.

Hier heb ik een sterke band met mijn klanten. Sommige komen al meer dan 5 jaar. Al meer dan 5 jaar geven zij mij het vertrouwen. Al meer dan 5 jaar ben ik ontzettend dankbaar dat ik mijn massagepraktijk heb met die ontzettende leuke, trouwe klanten. Die maken dat mijn werk mijn passie is geworden.

 

Call Now ButtonBellen