Selecteer een pagina

In één van m’n vorige blogs vertelde ik over hoe ik ertoe gekomen ben om masseur te worden. Dat was een stap die ik ruim 17 jaar geleden gemaakt heb en waar ik nog steeds gelukkig mee ben.

Uiteraard wist ik toen niet dat ik ooit naar Nederland zou komen. Mijn beroep als masseur heeft mij zelfs in 1e instantie tegen gehouden om naar Nederland te gaan. Mijn vrouw wilde niet naar Turkije en ik niet naar Nederland.

Ik werkte voor 1 van de hoogste Wellness organisaties in Turkije en dacht niet dat ik dit beroep zou kunnen oppakken in Nederland. De passie voor mijn beroep heeft dus zelfs een tijdelijke relatiebreuk opgeleverd. Gelukkig is dat goed gekomen 😉

Na de inburgeringscursus en rest van de omscholing, mijn diploma’s laten waarderen door Nuffic en… wat een geluk, ze waren hier geldig. Toch heb ik eerst een jaar in de fabriek gewerkt voordat ik de start durfde te maken.

Mijn vrouw Anoeska, vond het nog wel een dingetje. Zij kwam ook niet uit de gemeente Hollands Kroon, dus we waren samen geen bekende mensen in deze omgeving, ik ben Turks en man. Toch zette ik, een tikkeltje eigenwijs door.

Het mooie kwam al snel op ons pad. De uitzending van Jessica Mendels op RTL 4 en RTL 5.

De KvK vroeg bij de inschrijving hoeveel klanten ik verwachten per week. Ik zei dat ik 4 klanten per week het eerste jaar mooi vond. Zij gaf aan dat dat een hoge verwachting was. Dat 4 klanten in de maand al een geluk zou zijn.

De 1e klant die kwam zal ik nooit vergeten. Het eerste € 5,- briefje van die betaling heb ik nog steeds bewaard. Voor mij is dat een geluksbriefje. Het is nu nog het enige geld wat ik in de praktijk heb en ik zal het zo lang als ik leef niet weggooien. Dat briefje is het begin van mijn geluk van mijn eigen bedrijf.

Het begin van vrijheid qua werk. Zorgen dat de klanten tevreden zijn over mijn werk, de massage. Dat de klanten terug willen komen en ik goed contact met ze heb. Voor mij heeft mijn massagepraktijk ook geholpen voor een stukje integratie. Ik moest wel praten.

Vandaag is het de dag van de ondernemer. De dag dat de ondernemer wordt bedankt voor zijn lef en doorzettingsvermogen. Ik weet niet waar ik het lef vandaan heb gehaald om als buitenlander die net in Nederland was, een eigen zaak te beginnen. Nederlands is voor mij nog steeds een moeilijke taal.

Ik vond het reuze spannend. Maar het lef dat ze noemen, heeft me zoveel geluk gebracht, dat ik het morgen weer zou doen. Ik ben dankbaar dat ik ondernemer mag zijn met zo’n prachtig beroep en al die prachtige mensen om me heen. Veel van mijn klanten zijn ook ondernemers. Ze werken hard om hun bedrijf goed te laten draaien.

Ik wens iedereen dat stukje vrijheid wat het ondernemerschap brengt! Fijne ondernemersdag gewenst!

Call Now ButtonBellen